Berani v baráži proti Kladnu i počtvrté prohráli a do extraligy nepostoupil

22.04.2023 09:11

ZLÍN – Zlín v baráži proti kladenským Rytířům v pátečním čtvrtém utkání opět neuspěl a prohrál nejtěsnějším rozdílem 0:1zásluhou kladenského útočníka Miroslava Indráka ve druhé části zápasu. Utkání sledovalo 7 000 diváků.
Zlíňané sice začali aktivněji, jenže gól nevstřelili ani z přesilovky, kdy na trestné lavice seděl Jágr. Na druhé straně měli možnost skórovat i Rytíři, ale zlínský gólman byl na místě a puk za svá záda nepustil.
Hosté se radovali z gólu na začátku druhé třetiny, kdy se nehlídaný Indrák dostal k dorážce a snadno skóroval do odkryté branky. Hosté pak ještě nastřelili tyčku zlínské branky. Pak se do slibné šance dostal i zlínský Lang, ale kladenský gólman uhájil čisté konto.
V třetí třetině zlínský brankář Daniel Huf vyčaroval několik bravurních zákroků, ale jeho spoluhráči nedokázali skóre utkání srovnat, i přes několik slibných příležitostí. Nepomohla jim k tomu ani závěrečná dvouminutová hra bez brankáře. Kladno tak mohlo slavit sice hubenou výhru, která jim však zaručila účast v nejvyšší hokejové lize i v příští sezoně.

Vlastimil Langer
Foto: HC PSG Zlín